LO 4.11.2020

Hei

Tällaisia asioita:
  1. Viikolla 47 (ma 16.11. alkava viikko) vietetään Norssin valoviikkoa. Viikon aikana on erilaisia päivää piristäviä tapahtumia, joiden lisäksi Norssi tarjoaa ilmoittautuneille aamupuuron klo 8.00. - 8.15 ruokalassa seuraavasti:
    • ma 16.11. seitsemännet luokat
    • ti 17.11. kahdeksannet luokat
    • ke 18.11. yhdeksännet luokat
    • to 19.11. lukion ykköset ja kakkoset
    • pe 20.11. abit
  2. Aamupuuroa on tarjolla vain ilmoittautuneilla. Jos haluat aamupuuron ilmoittaudu tästä linkistä.
  3. Koronatietoa.
  4. Opetusministeriö lähestyy teitä kyselyllä. Linkki alla.

Tänä vuonna lapset ja nuoret ovat osoittaneet meille äärimmäisen hienon sopeutumis- ja uudistumiskykynsä koulussa ja harrastuksissa. Kiitokset opettajille lasten tukemisesta ja uudistumiskyvystänne. Kun ajat ovat edelleen poikkeukselliset, on erityisen merkityksellisistä järjestää lapsille ja nuorille toimintaa, joilla vaalitaan kaverisuhteita ja heille tärkeitä yhteisöjä. Tästä syystä ministeriömme on päättänyt käynnistää hallitusohjelmaan sisältyvän harrastamisen Suomen mallin toteutuksen ja avata uuden avustushaun kunnille.

Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Kunnat voivat hakea marraskuun tai ensi kevään haussa avustuksia harrastustoimintaan koulun tiloissa tai koulun läheisyydessä.

 

Tässä uudessa toimintamallissa keskeistä on lasten ja nuorten kuuleminen. Harrastukset valitaan kouluihin kunkin koulun oppilaiden toiveiden mukaisesti.  Opetus- ja kulttuuriministeriö tarjoaa kunnille mahdollisuuden kuulla oppilaita heidän harrastustoiveistaan neljättä kertaa järjestettävällä Koululaiskyselyllä.

Toivon, että koulunne oppilaat saavat vastata oppitunneilla tai vapaa-ajallaan Koululaiskyselyyn koulunne varatulla linkillä. Kysely on tarkoitettu kaikille perusopetuksen vuosiluokkien 1-9 ja lisäopetuksen oppilaille. Kunkin koulun oma linkki tulee erillisessä viestissä.

 

Kysely on auki ja vastausaika päättyy 11.12.2020. Jos kuntanne hakee avustusta Suomen mallin ensimmäisessä haussa, vastausaika päättyy 10.11.2020.

Koululaiskyselyn valtakunnalliset tulokset julkistetaan 17.12.2020.

Ohjeet opettajille ovat alla.  Jos kysely on lapselle tai nuorelle liian vaativa, sen voi tehdä yhdessä huoltajan kanssa kotona tai opettajan kanssa.

Parhainta syksyn jatkoa ja talvenodotusta,

Annika Saarikko

Tiede- ja kulttuuriministeri

 

OHJEET OPETTAJILLE KYSELYYN VASTAAMISEEN

 

Koulu : Helsingin normaalilyseo

Linkki : https://www.strategydialog.com/51199da6-c6f4-427b-8f36-60b0fd7ed862/byexxvyf

Comments

Popular posts from this blog

Itsenäisyyspäivän aatto!

LO 9.9.2020