LO-aloitus 10.2.2020

Heippa

Tällaisia aatoksia:

  1. Uusi ruokailuvuoro klo 12.45!
  2. Uusi ovikoodi on 1906#.
  3. TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSKYSELY  https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/109573/lomake.html
    o Tasa-arvo = Ensisijaisesti sukupuolten tasa-arvo. Oppilaitoksilla on velvollisuus antaa sellaista opetusta ja koulutusta, joka takaa molemmille sukupuolille tasaveroiset mahdollisuudet koulutukseen ja ammatilliseen kehitykseen.

    o Yhdenvertaisuus = Kaikki oppilaat/opiskelijat ovat samanarvoisia riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, kansalaisuudesta, kielestä, uskonnosta ja vakaumuksesta, mielipiteestä, vammasta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Mikään näistä syistä ei saa aiheuttaa eriarvoista kohtelua.

    o Syrjintä: Henkilöä/ihmisryhmää kohdellaan ilman hyväksyttävää syytä eri tavalla kuin muita samassa asemassa olevia ihmisiä. Syynä esim. henkilön kulttuuritausta, syntyperä, etninen tausta, kieli, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, ikä, uskonto tai mielipide.

    o Häirintä = Toimintaa, joka synnyttää halventavaa tai uhkaavaa ilmapiiriä ja loukkaa henkilön/ihmisryhmän arvoa. Häirintä on yksi syrjinnän muodoista. Sitä ovat esim. seksuaalivähemmistöön kuuluvan oppilaan nimittely tai rasistiset vitsit.
  4. KERTAUKSENA: Abishow ja penkkariajelu ovat siirretty ja Wanhojen tanssit siirretty. Tilalla 11-12.2. normaalit koulupäivät. Pe 19.2. koulupäivä päättyy kaikilla klo 12.50.
  5. Luokkaretki?

Comments

Popular posts from this blog

Itsenäisyyspäivän aatto!

LO 9.9.2020